הימים הראשונים עם גור כלבים החדש

אז קודם כל מזל טוב! הכנסתם חבר חדש על ארבע לבית.
 

רצינו להביא לכם במאמר הזה את הנקודות החשובות ביותר כדי שהכנסת הגור הביתה תעבור בצורה חלקה גם לכם וגם לגור.
 

השלבים הראשונים בחיי הגור חשובים מאוד הן לבריאותו של הגור (תזונה נכונה וקבלת חיסונים) והן לעיצוב אישיותו ודפוסי ההתנהגות שלו. לעיתים עקב התנהגות לא נכונה שלנו יתכן ויתקבעו בעיות התנהגות שעלולות להיות משמעותיות בעתיד.

אוכל

מומלץ להאכיל את הגור 3 פעמים ביום למשך חצי שנה ואחר כך לרדת ל2 ארוחות ביום. חשוב לתת אוכל לגורים איכותי שמכיר את כל התזונה הנחוצה וכך אין צורך בתוספות מעבר למזון היבש. כמות המזון נמדדת לפי משקל הכלב. לכל סוג מזון יש כוס מדידה שמותאמת אליו (ניתן גם למדוד במשקל מטבח). על גבי אריזת המזון כתוב כמה גרם צריך הכלב לאכול לפי משקלו ושלב התפתחותו. הזנה נכונה משמעה כלב בריא
 

מים –  כל הזמן וללא הגבלה!

חינוך לצרכים

בשלב זה הגור עדיין איננו מחונך לעשות את צרכיו בחוץ, אך תהליך הלימוד מתחיל כבר מרגע הגעתו אליכם, נכון שבשלב הראשון לא יוכל הגור ישר לעשות את צרכיו בחוץ, אך חינוך לעשיית צרכים במקום אחד יקל עלינו את המלאכה אח"כ.
 

בתור התחלה – ניתן להכין לגור אזור תחום קטן בו ניתן להשאירו ללא השגחה, יש לדאוג כי המתחם יהיה מספיק גדול כדי שיהיה בו מקום לכלי אוכל, כלי מים, שמיכה/מצע ופינת עיתונים (ללא סיכות!) לעשיית צרכים, פינה זו צריכה להיות במיקום הכי מרוחק שאפשר מהמים והאוכל.
בכדי שיעשה הגור את צרכיו על העיתון בלבד יש להספיג את העיתון במעט שתן של הגור, בתחילה, ולהראות לו את המקום ואף לתת לו לרחרח.
 

פתרון זה איננו אידיאלי אך הוא טוב בתור התחלה, בייחוד לזמן בו אתם לא בבית ועוזר לנו ללמד את הגור לעשות את צרכיו על העיתונים או לא לעשות את הצרכים בבית בכלל. אם אתם משתמשים ב"שיטת המתחם" כאשר אתם בבית, חשוב לדאוג כי המתחם יהיה במקום מרכזי בבית בו הגור יוכל לראות ולשמוע אתכם – ולא ירגיש מנודה

מקום

חשוב להקצות לגור מקום שינה משלו, מומלץ שהמקום יהיה מרופד ורחוק מחלונות או דלתות. את כלי האוכל שלו יש לשים באזור השינה ולעומת זאת, אזור עשיית צרכים (לגור שלא יוצא מן הבית), צריך להיות מרוחק מעט מאזור השינה והאכילה.

לעיתים, בימים הראשונים, הגור נוטה ליילל בשל הפרדתו משאר הגורים ומהאם. ניתן לעטוף בקבוק חם (לא חם מדי!) בשמיכה בכדי לדמות את חום גוף האם, אפשר גם לנסות להחביא באזור השינה שעון מתקתק. יש הטוענים שתקתוק השעון מדמה את פעימות הלב של האם ומרגיע את הגור.

 לבישון פריזה מזון

חשוב מאוד לתת לגור בחודשים הראשונים מזון מסחרי לגורים של חברה ידועה. קיימים מזונות מיוחדים לגורים של כלבים גדולים, כלבי ענק וכו'. מזונות אלו מכילים את הכמות המדויקת של הויטמינים, החלבונים, הפחמימות ושאר מרכיבי המזון אותם הגור צריך. במרבית המקרים אין צורך בתוספי סידן או תוספים אחרים. ניתן להתייעץ עם וטרינר לגבי מזון מומלץ.

בחודשים הראשונים (לפחות עד גיל חצי שנה) יש לתת לפחות שלוש ארוחות ביום. עם הזמן ניתן לעבור לשתי ארוחות ביום. מזון גורים ניתן לעיתים עד גיל שנה (תלוי בגזע הכלב).
 

לא מומלץ לתת שאריות של מזון בייתי ולא מומלץ לתת לכלב מזון בזמן שאתם אוכלים את ארוחתכם. זה ילמד את הגור להתחנן למזון בכל פעם שתשבו לאכול.
אם ליבכם מכריח אתכם לפנק את הכלב בשאריות של המזון חשוב שכמות המזון הביתי שניתנת לכלב לא תעלה על 20% מסך כלל המזון אותו מקבל הגור.
 

מזונות האסורים לכלבים: שום, בצל, שוקולד, מזונות מתובלים, ענבים, צימוקים ועצמות עוף. למידע נוסף על הסכנות במזנות מסויימים לחצו על הקישור: מזונות מסוכנים לכלבים וחתולים.

גם חלב לא מומלץ – יכול לגרום לשלשולים בכלבים רבים.

משחקים

לגורי כלבים צעירים יש נטייה לכרסם בשל סקרנותם וכן בשל צמיחת השיניים. יש לקנות צעצועים המתאימים לכלבים בכדי לאפשר "אופציה" מותרת לכרסום מאשר ספות, נעליים ובגדים.

מומלץ לקנות צעצועי לעיסה או כאלו שאליהם מכניסים חטיפים לכלבים והגור צריך לעבוד בכדי להוציאם. הדבר מאפשר לכלב להוציא אנרגיה ומעסיק אותו זמן רב.
אין להשתמש בפריטים בייתים כגון נעלים ישנות או בגדים. לכלב אין אפשרות להבחין בין פריטים חדשים לישנים ובהמשך המשחק הוא פשוט ינשך ויהרוס את הביגוד שלכם

חשיפה

מומלץ לחשוף את הגור לכמה שיותר גירויים חיצוניים כגון: ילדים, קולות חדשים, רעשים חדשים, כלבים, חתולים, מכוניות וכו’ בכדי שהוא ילמד לא לפחד מהם. ממליצה עוד לפני שאנו מוציאים את הגור מהבית לשים לו קולר/רתמה וחגורה ולהתחיל להתהלך איתו בבית בכדי שילמד מזה “משיכה” אז כשתגיעו לשלב הרחוב הוא לא יעמוד ויפחד ללכת.

ממה להיזהר?

גורי כלבים סקרנים מטבעם ונוטים להכניס לפה מכל הבא ליד…לטובתם ולטובת רכושכם כדאי לנקוט באמצעי זהירות ולהרחיק חפצים קטנים ולעיסים למיניהם, תרופות, חומרי ניקוי, גרביים שזרוקות על הרצפה ועוד כדי למנוע מקרים מצערים של הרעלות או חסימות מעיים.

הטיול הראשון של גור הכלבים

ברגע שהגור השלים את החיסונים שלו והווטרינר אישר לו לפגוש כלבים אחרים, צאו איתו לטיול פעמיים ביום. הטיול הראשון שלו הוא אירוע חשוב עבורו, ורצוי שהוא ייהנה ממנו כדי שירגיש בטוח בטיולים העתידיים.
 

פעלו לפי השלבים הבאים כדי להפוך את הטיול הראשון של גור הכלבים לנקודת התחלה נהדרת.

 

 

 

 


29.09.2020

מאמרים שימושיים